Exterieur reinigen

De auto wordt eerst geheel afgespoten om er voor te zorgen dat het zand en vuil grotendeels van de auto verwijderd is. Wielkasten, instappen, kieren en velgen worden ingespoten met een reiniger om ervoor te zorgen dat vet, stof en vuil zich losweken van het oppervlak en afgespoten kunnen worden.

Na een grondige was beurt wordt de auto geclayd, dit is een klei beurt die zorgt voor een reiniging van de poriën van de lak. Ook een auto lak heeft net zoals een mensenhuid poriën waarin vuil zich verzameld en zorgt voor een ruw oppervlak.

Door middel van het kleien van de lak wordt ervoor gezorgd dat de lak super glad is en vuil zich voorlopig niet meer kan hechten.

Exterieur before
Exterieur after

Exterieur reinigen

Na het kleien wordt de lak gepolijst met een grove polijst pasta wat de meest oppervlakkige krassen verwijderd. Lichte krasjes worden verwijderd en diepe krassen worden sterk verminderd / verwijderd. Wat bij veel andere poetsers niet wordt gedaan is na het polijsten de auto nog eens na te polijsten met een anti-swirl pad gecombineerd met een fijne polijst pasta. Dit zorgt ervoor dat er geen poetsbanen op de auto zitten!

Doordat ik de auto nabehandel met deze pasta en speciale pad zorgt het ervoor dat de auto geheel baan en streep vrij afgeleverd wordt, ook in de zon!

Tot slot worden de banden in de glans gezet, velgen worden gepoetst en de ramen nog gereinigd.